20170228_201941_HDR

Piha kot …

…, zraven pa še dežuje kot pri norcih. 😀 Sem nazadnje spisala kar konkreten prispevek, ki je čudežno izginil. Pisala pa sem o … temu kako se trudiva do služb. Skratka… kr. Kar je res super je to, da se za vsak razgovor pripravljava in učiva novih stvari, skratka ne puščava prostora za napake. Izkušnje so neprecenljive. Dobit službo na farmi, v pakirnicah, ipd. ni tako komplicirano kakor v stroki. V blogu manjka en velik del potovanja iz juga do sem ampak se zares ni nič dogajalo. Predvsem sonce, morje in uživancija, nič novga hehehehe.

Moj prvi razgovor je bil v po mojem najboljšem podjetju na področju designa v Wellingtonu. Ampak, ker agencije iščejo samo določen spekter znanj zelo v podrobnosti  … mi ni uspelo kaj dlje kot do tega, da sem izvedela točno kaj potrebujem in kako do tega… v mojem primeru je to kot, da bi družinski zdravnik želel postati nevro kirurg ali pa voznik kamijona avtomehanik. Jaz bom delala na tem tolk dolgo da bom postala astronavt 🙂 Pripravila pa sem tudi nov življenjepis na katerega ribe bolj palijo. Kakorkoli, zaključek te zgodbe je, da je najti dobrega partnerja težje kakor dobro službo. 😀 Tk, da zmaga!

Mariov prvi razgovor je trajal 3h. Ker… ker jim je pomagal postaviti neko anteno 🙂 Dela še na razgovoru. Jutri imava oba vsak svoj novi razgovor. Jaz sem za svojga pripravila prezentacijo + že zdizajnane menuje… in si prebrala kratko zgodovino kave, pa malo o slovenski kofetarci, pripravi kave, Loka kava, Barcafe,  ipd. Mario pa zadnji dve uri preučuje kaj vse bi moral znati v verjetno naslednjih dveh mescih. Mislim, da bo to znal že čez 3 dni.

Seliva se vsake par dni, kar je precej naporno, oblačila so zmučkana, ves čas je treba iskat nove gostitelje, kar je preko neke platforme na spletu sicer čist simpl (če mate doma sobo fraj kr na airbnb, se da zaslužit) 🙂

Verico sva dala v posvojitev prejšnjim gostiteljem…Ker se je ves čas prevračala po avtu in izgubila 3/4 zemlje. Kr kriza ja. Jaz pa sem si hotla hrčka nabavit O_O. Skratka trenutno sva v Wellingtonu, ki je glavno mesto.

Na prejšnje nagradno vprašanje ni nihče prav odgovoril, zato nama ni potrebno kupit razglednic in iskat pošte HURA! Ajaaaaa pa spoznala sva še 3 Slovence. Šli smo na pijačo in se obnašali kot druge potovalne skupine, ki gučajo v svojem jeziku in se ne zmenijo za prilagoditev in okolico!

 

Previous Post Next Post

Comments

Add Your Comment
  • Marko
  • marec 14, 2017

  pa ziher so te uni slovenci trofl iz kerga mesta si…lejga… pol se je pa zasvicu…pa take fore…

   • Natasa
   • marec 15, 2017

   Rekli so:”Ti si tam nekje iz Koroške?”. Sem kr solzne oči dobila. Sam so iz Prekmurja pa sem hiter oprostila … če pa berejo pa seos Prekmurje/Gorenjska in ostali ^^ A se spomneš, ko so razglasili Celje za najlepše slovensko govoreče mesto? Js tut ne 😀

 1. co na to mám říct

  • Nataša
  • marec 28, 2017

  Ojla,full lepo vse napisano!!😄se lepse so mi slike👍

   • Natasa
   • marec 29, 2017

   hvala 🙂 a mate kej dezja al posleva 🙂

Dodaj odgovor