rip

Windy Welly

Zima se približuje, Dedek Mraz je že na poti! Pogodba za delo je podpisana, nakup Falcona sva prestavila na maj. Posvojilo me je podjetje, ki se ukvarja z elektronskim sistemom za prejem in obdelavo računov. Moje delovno mesto pa je grafično oblikovanje in marketing. Končno, končno bom prodajala nekaj kar je že v samem bistvu uporabno. In patentirano. In svetovno. In nujno. Za vse nas! Za boljši jutri!

Evo malo klasike, če še niste prepričani, da ravno vi, … ja prav ste slišali, VI potrebujete našo storitev!  Zakaj bi se ukvarjali z dolgotrajnim zbiranjem in obračunavanjem podatkov za vaše podjetje? Prepustite knjigovodstvo in poročila odhokov našemu avtomatiziranemu sistemu. Hitro, zanesljivo in dostopno! Če pokličete v naslednjih 10 minutah vam brezplačno podarimo žepni kalkulator za izračun prihrankov ob uporabi našega sistema. Za prvih 1000 naročnikov pa imamo ob kalkulatorju pripravljen tudi brezplačni, merino vzglavnik, saj vam bo ob našem avtomatiziranem sistemu ostalo na pretek časa za počitek. RIP preračunavanje, mi smo za vas že vse preračunali!

Moj prvi delovni dan je bil neverjeten. S sodelavci smo se dobili v trgovini, kjer so nas oblekli v prijetna volnena oblačila. Nato kavica in tortica, s solzami v očeh sem se zavedala, da začnem delati šele čez teden dni.

Kako sva prišla do službe?

Najprej sva prilagodila življenjepisa, saj običajen CV na temu delu sveta ni uporaben. Za primer oblike je spletna stran LinkedIN. Zelo, zelo pomembne so lokalne reference, saj bodoči delodajalci radi pokličejo prejšnje. Tudi pri meni je bilo tako. Skratka nekdo mora vedno jamčiti, da si super, tudi pri iskanju stanovanja.

Preko različnih platform (jora, seek.co.nz in trade.me sva se prijavljala za željena delovna mesta, ves čas prilagajala CV in spremno pismo). Cilj je priti na razgovor in če te ob pošiljanju 100 prošenj ne pokliče nihče je zagotovo, da delaš nekaj narobe. Iskanje službe je služba sama po sebi, spreminjanje in dopolnjevanje CVjev in spremnega pisma vzame veliko časa in truda, vendar je stota izdelana zadeva vrhunska. Potem so tukaj zaposlovalne agencije, našla sva jih ene 7 in se direktno oglasila pri njih. Dala sva jim kopije CVja in bolj splošnega spremnega pisma. To sva naredila tudi pri podjetjih v najini stroki. Obiskala sva XY podjetij in pridobila izkušnje kratke osebne predstavitve. Do razgovorov nisva prišla samo z izkušnjami in izobrazbo ampak predvsem z  nagovarjanjem pravih ljudi. Sreča je statistika, več ljudi kot nagovoriš večja je možnost uspeha.

Še dan preden sem dobila službo sva prodajala bobne in planirala odhod na sever (kjer je več služb, vendar tudi večja konkurenca). Ta začetek je povsod težek. Zdi se mi krneki, ko slišim od ljudi.. ne obupat. Po mojem je boljši nasvet, … spremeni nekaj… karkoli, življenjepis, del znanja, potegni si dol nov APP na telefonu (Curiosity, Blinkist, Mind Tools), … spoznaj dva nova človeka, povej jima, da iščeš službo. Išči drugje, vzami si dva dni fraj. Dobi nove ideje, pejt na sprehod. Lahko je biti po bitki general, ampak bitke nikol ni zares konec.

Kakorkoli, ker nimam veliko več za povedat sem naredila nekaj slik ^^

Previous Post Next Post

Comments

Add Your Comment
  • Monika Zorko
  • marec 28, 2017

  Odličen product placement! 😀 Ko bom mela svojo firmo si bom sigurno nabavla njihov sistem (seveda z žepnim računalnikom IN popustom 😉 )

   • Natasa
   • marec 28, 2017

   Za take čudovite in fantastične stranke je vedno popust! 🙂 :*

  • Spomenka
  • marec 28, 2017

  Pošlji kalkulator….

  • Spomenka
  • marec 28, 2017

  Hitro delaj,da jaz več ne rabim..
  Hahaha 😀
  Čestitam

 1. Čestitam vama iz srca, vedla sem da vama bo uspelo! 😘

   • Natasa
   • april 29, 2017

   hvala Maja! 🙂 :*

  • Marko
  • junij 22, 2017

  Prvi kalkulator je pa zakon, to je za tiste ki malce slabše vidijo 🙂

Dodaj odgovor